BÜMED 2021-2022 Yurt Dışı Yüksek Lisans Burs Başvuruları 31 Mayıs’a kadar uzatılmıştır.

BÜMED tarafından Boğaziçi Üniversitesi Burs Ofisi koordinasyonuyla 5 öğrencimize yerleşmiş oldukları veya başvurdukları (kabul koşuluyla) yurtdışı master programları kapsamında eğitim ücretleri ve yıllık gereksinim giderleri tam veya kısmi olarak karşılanmak üzere burs desteği verilecektir.

Adayların, başvuru dosyalarını  31 Mayıs 2021 tarihine kadar hazırlayıp finaid@boun.edu.tr  adresine veya Burs Ofisi Koordinatörlüğüne adresine elden ya da  kargo yoluyla iletmesi zorunludur. (31 Mayıs 2021 mesai bitimine kadar teslim edilmesi koşuluyla)

ADAYLARDA ARANAN KRİTERLER

1. T.C. vatandaşı olmak
  2. Bilgisayar, Elektrik ve Elektronik, Endüstri, İnşaat, Kimya ve Makina Mühendisliği, Fizik, Kimya, Matematik, İşletme ve Ekonomi bölümlerinden birinde okuyor olmak
  3. 30 yaşından büyük olmamak
  4. Üniversitemizin ilgili fakültelerinin son sınıfında öğrenim görmek ya da en son güz dönemi mezunu olmak
  5. En az bir yüksek lisans programından kabul almış olmak
  6. Öğrenime devam edilecek programının gerektirdiği yabancı dili öğrenimini sürdürebilecek düzeyde bilmek

İSTENEN BELGELER

1. Yüksek Lisans Kabul ve Belgesi
  2. Başvuru Formu(indirmek için tıklayınız)
  3. İki Farklı Referans
  4. Başvuru Mektubu(indirmek için tıklayınız)
  5. Özgeçmiş
  6. Transkript (Lisans öğreniminizdeki bütün dönemlere ait olmalıdır.)
  7. Üniversite Mezuniyet Belgesi veya Mezun durumunda olduğunuza dair belge
  8. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  9. 1 adet vesikalık fotoğraf
  10. Aile Gelir Durum Bilgileri(Başvuru Formu Bölüm 10)

Başvuruyu tamamlayan adaylar  arasından yapılacak ön değerlendirme sonrası kontenjanın 3 katı kadar aday mülakata seçilecek, mülakata seçilen öğrencilerin listesi, mülakat yer ve zaman bilgileri  www.bumed.org.tr/yurtdisi adreslerinde duyurulacaktır.

Mülakatlardan sonra; asil ve yedek listesi www.bursofisi.boun.edu.tr ve www.bumed.org.tr adreslerinde ilan edilecektir.

ÖNEMLİ NOT:

1- Üniversite ya da yüksek lisans öğrenimini kendi veya herhangi bir kuruluş hesabına yurt dışında yapanlarla, yurt dışında yüksek lisans öğrenimlerine başlayanların başvuruları kabul edilmez.

2- Başvurular dijital olarak e-posta üzerinden kabul edilecek. Başvuru Formu hem e-posta ile hem de basılı ve imzalı olarak ayrıca elden ya da kargo yolu ile iletilmelidir.

BAŞVURU VE DOSYA TESLİM ADRESİ:

Burs Ofisi Koordinatörlüğü

Güney Kampüs, Ana İdari Bina giriş katı