2021 Yaz Dönemi " Yaz Okulu Burs Başvuru Sonuçları"

Sevgili Öğrenciler,

Bildiğiniz üzere 22 Nisan 2021 ile 07 Mayıs 2021 tarih aralığında 2021 Yaz dönemi kapsamında  “Tek ders için Yaz Okulu bursu” başvuruları BUİS sistemi üzerinden alınmıştır. Burs Komisyonun “2021 Yaz Okulu Burs  Değerlendirme Esasları” çerçevesinde 320 öğrencimize burs tahsis edilmiştir.

Değerlendirme Esasları;

Yaz Okulu bursundan faydalanamayacak öğrenciler:

a)         Normal öğrenim süresini aşmış olanlar,

b)         1. dönemini okuyanlar,

c)         1500 TL üzeri nakdi burs alanlar (ÇAP öğrencileri hariç),

d)        Geçen yıl asil listede olup ön kayıt tarihinden önce Yaz Okulu’nda derse kaydolmayacağını Burs Ofisi’ne bildirmemiş olanlar,

e)         2020-2021 Akademik Yılı sonunda hazırlık sınıfını başarıyla geçip Yaz Okulu’nda bölüm dersi almak isteyenler.

Öncelik sırasına göre burs verilirken öncelik tanınacak öğrenciler:

1. Nakdi devlet bursu olan ve ilk dönem sonu GNO’su 1,00-2,50 arası olanlar,
  2. BÜVAK ve diğer vakıf bursları (nakdi) olan ve GNO’su 1,00-2,50 arası olanlar,
  3. Yurt veya yemek bursu olan ve GNO’su 1,00-2,50 arası olan,
  4. Gereksinim bursu alan hazırlık öğrencilerinden yıl sonunda BÜEPT sınavını geçemeyenler,
  5. Gereksinim burs kıstaslarını sağlayan, fakat henüz burs almayan öğrenciler (Belge ibrazı sonrası Gereksinim Burs Kriterlerini sağlayanlar)
  6. Engelli öğrenciler (GETEM kayıtlı olanlar),
  7. ÇAP öğrencileri (1500 TL üzeri bursu olan öğrenciler dâhil),
  8. Bursiyer kaydı olup GNO’su 3,20 ve üzeri olanlar,
  9. Bursiyer kaydı olmayıp GNO’su 3,70 ve üzeri olanlar.

Yaz Okulu Bursu Hakkında Bazı Detaylar,

Yaz Okulu Bursu, en yüksek maliyetli “bir” dersinizin ücretini karşılar, Ön Kayıt/Kayıt ücretini kapsamaz.

Bursunuzu kullanmayı düşünmüyorsanız 1 Haziran 2021 tarihine kadar Burs Ofisi’ni e-posta yoluyla bilgilendirmeniz gerekmektedir.

Bursunuzu kullanabilmek için;

1-Yaz Öğretimi bursundan faydalanabilmek için en az bir ders eklenmesi gerekmektedir.

2-Tek  ders eklemeyi düşünüyorsanız sadece  başvuru ücretini ödemeniz yeterli olacaktır.

3-Birden fazla ders eklemeyi düşünüyorsanız en maliyetli  dersiniz, bursunuz tarafından karşılanacağı için diğer derslerin ücretinin ödemesini yapmanız gerekmektedir.

NOT:

• Ders maliyetlerini görmek için “BUİS” sayfanızdaki “Summer Payment Calculator” kullanabilirsiniz.
  • Yaz Okulu Bursu en yüksek kredili bir dersi kapsar. Ön kayıt ve kesin kayıt ücretini kapsamaz.
  • Yaz Okulu Takvimi http://www.summer.boun.edu.tr/Calendar.aspx

Sorularınız için special-finaid@boun.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

İyi Çalışmalar,

Burs Ofisi Koordinatörlüğü